
Har I lagt mærke til at solen står tidligere op? Det hjælper virkelig på motivationen når en lang dag venter. Jeg er ret vild med forårs fornemmelsen, og solen der varmer på huden uden at brænde. Jeg er bare en smule misundelig på dem som har vinterferie i den her uge. Og for dens skyld også i næste uge. Men jeg må nøjes med at nyde min korte weekend med anden omgang af forkølelse..
Jeg bagte for to uger siden en chokoladekage, som smagte virkelig godt. Rigtig god svampet og god smag af kakao. Men det er ikke den sunde af slagsen, men så må man spise ekstra meget salat næste dag eller to uger frem. 😉 Man kan altid lave chokoladekage uanset årstid, synes jeg. Og det gør bestemt heller ikke noget på den her dag som i dag.
Have you noticed that the sun is rising earlier? It really helps the motivation when a long day is waiting. I’m pretty crazy about the spring feeling at the moment, and when the sun warms on the skin without burning. I’m just a little envious of those who have winter holidays this week and next week as well. But fortunately there isn’t long for the weekend!
Two weeks ago I baked a chocolate cake that tasted really good. But it isn’t the healthy one, but then you have to eat extra salad the next day or two weeks ahead. 😉 You can always make chocolate cake regardless of the season, I think. And it certainly doesn’t matter on this day or this weekend.
Bedste chokoladekage til 10 personer
8-10 spsk kakaopulver (brug gerne rent kakao i stedet for blandings produkt)
500 g hvedemel
600 g sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
½ tsk salt
4 æg
300 g smør
5 dl mælk
Smørcreme
250-300 g blødt smør og blandes med flormelis indtil den ikke smager af smør. Derefter sættes i køleskabet indtil kagen er afkølet.
Fremgangsmåde
- Sigt kakaopulver, hvedemel, bagepulver og natron i en skål.
- Tilsæt æg og smeltet smør, salt, sukker og mælk. Rør til en masse.
- Hæld dejen i en stor bradepande eller springform (Jeg brugte en springform på 26 diameter).
- Bag kagen i ca. 40-50 minutter ved 180 grader (afhængig af din ovn). Kagen må gerne være lidt klæg i midten.
- Lad kagen køle af inden smørcremen smøres på. Husk at tage smørret ud lidt før. Man kan halvere kagen, så der er to kager, og kommer derefter smørcremen imellem lagene. Eller smørcreme ovenpå kagen bare. Derefter skal den igen en tur i køleskab i cirka 30 minutter.
Best chocolate cake for 10 people
8-10 tablespoons cocoa powder (use pure cocoa instead of mixture product)
500 g wheat flour
600 g sugar
2 teaspoons baking powder
2 teaspoons of soda
½ teaspoon salt
4 eggs
300 g butter
5 dl of milk
Butter Cream
250-300 g of soft butter and mix with icing sugar until it doesn’t taste like butter. Then put in the refrigerator until it’s cooled.
Course of action
- Sieve cocoa powder, wheat flour, baking soda and baking soda in a bowl.
- Add eggs and melted butter, salt, sugar and milk. Stir a lot.
- Pour the dough into a large roasting pan or springform (I used a 26 mm spring mold).
- Bake the cake for approx. 40-50 minutes at 180 degrees (depending on your oven).
- Let the cake cool before lubricating the butter cream. Remember to take the butter out before. You can halve the cake so that there are two cakes and then put the butter cream between the layers. Or butter cream on top of the cake only. Then again put in the refrigerator in about 30 minutes.
I am glad that I can’t bake because I don’t know how I would get rid of those extra calories. I’m a sucker for cakes and carrot cake is my favorite. I should try baking this for Axel on his Birthday.